Tiki Vent formira svoju ponudu uz pomoć renomiranih svetskih proizvođača, čija je dugogodišnja tradicija u proizvodnji rezervnih delova svojevrsna garancija kvaliteta. Možemo vam ponuditi najkvalitetnije rezervne delove sledećih proizvođača.

MSI Motor Service International – Kolbenschmidt i Pierburg

Kolbenschmidt – Karike, Klipovi, Cilindri, Klizni ležajevi, Pumpe vode, Pumpe ulja, Glave motora, Filteri

Pierburg – Pumpe goriva, Elektromagnetni ventili, Nosači karburatora, Protokomeri, EGR ventili

Odeljenje Kolbenschmidt Pierburg AG grupe zaduženo za distribuciju rezervnih delova. KSPG grupa je jedan od vodećih proizvodjača delova i komponenti motorne grupe. Nastala je 1998. godine sjedinjenjem dva poznata i priznata proizvođača sa dugogodišnjom tradicijom, Kolbenschmidt (osnovan 1910. godine, proizveo prvi aluminijumski klip 1920.godine) i Pierburg (osnovan 1909. godine, započeo proizvodnju karburatora 1928. godine). Grupa zapošljava 12.000 radnika na preko 30 lokacija širom planete. U 2016. godini Motorservice grupa je ostvarila prodaju od 305 miliona eura.

Mahle

Karike, Klipovi, Klizni ležajevi, Filteri vazduha, Filteri ulja, Filteri goriva, Filteri kabine

Kao jedan od 20 najvećih svetskih dobavljača i razvojni partner u automobilskoh industriji, Mahle nudi inovativna rešenja koja se zasnivaju na čistom vazduhu, efikasnosti goriva i uživanju u vožnji. Mahle je prisutan na pet kontinenata, sa oko 170 lokacija, 15 istraživačkih centara i 77000 zaposlenih.

Corteco

Remenice, Dihtunzi motora, diht mase, šrafovi glave motora, semerinzi, gumice ventila

Corteco je jedan od vodećih dobavljača za Independed Automotive Aftermarket. Kao član globalne Freudenberg grupe, nude više od 20000 proizvoda OEM kvaliteta. Corteco ima proizvodne pogone/distributivne centre u više od 15 država, ali kroz Freudenberg grupu, dostupni su kupcima u 60 zemalja širom sveta.

Driv

AE – Bregaste, hidropodizači , klipovi, predkomore, ventili, vođice, zupčasti kaiševi, klinasti kaiševi, višekanalni kaiševi

Nüral – Klipovi SUS motora

Payen – Dihtunzi motora, šrafovi glave motora, diht mase, gumice ventila i semerinzi

Goetze – Karike, cilindri motora, dihtunzi motora

Glyco – ležajevi radilice, biksne

Wagner – pločice, diskovi

Champion – svećice, diskovi, pločice, filteri vazduha, filteri ulja, filteri goriva,
filteri kabine

DRIV, ranije poznat kao Federal Mogul, je jedan od najvećih svetskih proizvođača delova za automobile, avione, teške radne mašine, industriju, brodove, železnicu i proizvodnju struje. Firma sa sedištem u Sautfild Mičigenu (USA) osnovana je 1899.godine. Kompanija proizvodi delove i za prvu ugradnju i za naknadnu prodaju. DRIV/Federal Mogul u svojoj ponudi ima preko 10 brendova, od kojih treba izdvojiti poznate brendove delova motorne grupe

Victor Reinz

Dihtunzi motora, diht mase, šrafovi glave motora, semerinzi, gumice ventila

Victor Reinz je jedan od vodećih proizvođača zaptivnih materijala i delova za automobile, kamione, teške radne mašine i industriju. Od 1993.godine deo je DANA korporacije čije je sedište u Toledo Ohaju (USA).

Elring

Dihtunzi motora, diht mase, šrafovi glave motora, semerinzi, gumice ventila

Elring obezbeđuje širok spektar delova i idealan je dobavljač za profesionalne popravke motora. Kompanija razvija i proizvodi komponente za motore, menjače, izduvne sisteme i alternativne tehnologije pogona za većinu proizvođanja vozila i motora. Elring je postao zaštitni znak za izuzetan kvalitet, bezbednost, servis i pouzdanost.

NE

Karike, klipove, ležajevi

NPR of Europe GmbH je ogranak proizvođača japanskih delova motora NPR – Nippon Piston Ring Co. Ltd. Kompetentni saveti i razvijanje, kao i kvalitet proizvoda i pouzdana logistika izdvajaju ovo kompaniju od drugih, sa tradicijom dugom preko 30 godina.

Vernet

Termostati, prekidači stop svetla, automati ulja, automati rikverca, čepovi prelivne posude, termodavači, račve za vodu

Vernet je najveći francuski proizvođač komponenata za termostate. Vernet dizajnira, proizvodi i prodaje komponente za termostate vrhunskog kvaliteta. Dokaz vrhunskog kvaliteta je INPI nagrada, koju je Vernet primio za uspješno poslovanje i inovacije u oblasti termostat tehnologije. U zajedničkoj saradnji sa proizvođačima motora, Vernet svakodnevno razvija svoje proizvode prema potrebama proizvođača.U partnerstvu sa firmom Schaeffler, Vernet je pokrenuo proizvodnju modula za upravljanje temperaturom, koji su namjenjeni za upotrebu u automobilskim motorima i mjenjačima, turbopunjačima i hibridnim električnim komponentama i akumulatorima.

FAI

Bregaste, setovi lanaca, španeri, vodene pumpe, hidropodizači, zupčasti kaiševi, klackalice, dihtung, trapovi

FAI, sa predstavništvom u Engleskoj, predstavlja jedan od vodećih britanskih nezavisnih distributera rezervnih automobilskih delova i pokrivaju evropse, japanske i korejske putničke automobile, kao i laka komercijalna komi vozila. Kompanija posluje u više od 55 zemalja širom sveta i trenutni asortiman se sastoji od više od 40000 delova.

Metelli

Vođice ventila

Metelli je renomirani italijanski proizvođač sa dugogodišnjom tradicijom. Kompanija je osnovana 1962.godine, a već 1970.godine započinje proizvodnju delova motorne grupe. Trenutno proizvodi preko 13000 delova koji se distribuiraju u preko 90 zemalja.

King

Ležajevi u motoru

Kompanija King je osnovana 1960.godine sa jednim ciljem: da obezbedi najviši kvalitet ležajeva motora na tržištu. Specijaliziranjem u toj oblasti, King je izgradio široku ponudu proizvoda koji obuhvata širok spektar ležajeva motora za automobile, teretna vozila, avijaciju i ostale motore sa unutrašnjim sagorevanjem. Svaki King ležaj koristi najkvalitetnije materijale i najnapredniji dizajn kako bi se obezbedilo potpuno zadovoljstvo kupca.

Autoventil

Ventili, vodjice

Kompanija Autoventil iz Užica osnovana je 1957.godine i proizvodi ventile, vođice ventila i paste za šlajfovanje ventila. Prepoznatljiv je brend u više od 50 zemalja sveta, kako u prvoj ugradnji, tako i u rezervnom delu. U ponudi su ventili od najstarijih do najnovijih i najzahtevnijih modela motora sa unutrašnjim sagorevanjem.

Ruville

Bregaste osovine, španeri, lanci, setovi za zupčene, hidropodizači, klackalice, pumpe vode, spone, ramena, kugle

Zajedno sa INA, LUK i FAG robnim markama Ruville je deo Schaeffler AG grupacije koja broji oko 86000 zaposlenih i promet od oko 13,3 milijardi evra u 2016.godini. Kompletan asortiman Ruville proizvoda je visokog kvaliteta i samo rezervni deo proizveden od strane proizvođača prve ugradnje može biti ponuđen pod okriljem Ruville brenda. Kroz dugogodišnje iskustvo Ruville je uspeo kvalitetom i dugotrajnošću proizvoda koji su ekvivalentni prvoj ugradnji da zauzme svoje mesto kao jedan od najvećih i najpouzdanijih dobavljača.

AMC

Glave motora, bregaste osovine, predkomore

Kompanija Amadeo Marti Carbonell S.A. (AMC) je snovana krajem ’60 godina, sa središtem u gradu Nules, Španija. U početku, fokusiranost je bila na domaće tržište, ali već početkom ’70 godina, AMC je započela proces ekspanzije na evropsko tržište. Danas su proizvodi AMC-a prisutni u celom svetu i smatraju se jednim od najkvalitetnijih proizvođača, naročito na polju glava motora.

Graf

– vodene pumpe, setovi vodenih pumpi sa zupčastim kaišem i španerom

Graf brend je deo Metelli grupacije koji je specijalizovan za vodene pumpe. Prva proizvodnja se nalazila u Torinu od 1920-ih godina, a zatim je 1960-ih godina proizvodnja prebačena u Rovato.

ONLINE CATALOG

Internet katalog je dostupan samo za registrovane kupce veleprodaje!